مدیرگروه تغذیه مرکز بهداشت استان یزد با اشار ه به شیوع اضافه وزن و چاقی در کودکان گفت: . يك راه‌حل پيشنهادي براي والدين، دور كردن محل تلويزيون از اتاق‌خواب كودك است. به‌علاوه، مي‌توان با برنامه‌ريزي مناسب براي پر كردن وقت كودكان، ساعات تماشاي تلويزيون آنها را كاهش داد.


یوسف نقیایی اظهارداشت: براي چاقي كودكان، علل مختلف ژنتيكي و هورموني در نظر گرفته مي‌شود.

وی با بیان این مطلب که والدين به‌ندرت براي بررسي علت چاقي كودك به پزشك مراجعه مي‌كنند افزود: ارتباط ميان والدين چاق و كودكان چاق احتمالاً انعكاسي از شيوة مرسوم تغذيه و فرهنگ فعاليت در جامعه است.

نقیایی تصریح کرد: برخلاف تصور عموم، كم‌تحركي افزايش اشتها و پرخوري را به دنبال دارد. همچنين، مطالعات باليني ارتباط بسيار نزديكي ميان ميزان تماشاي تلويزيون در كودكان و چاقي آنان نشان داده است.

این کارشناس تغذیه افزود: در زمان تماشاي تلويزيون، مصرف غذا و تنقلات افزايش مي‌يابد و فعاليت بدني كودك محدود مي‌شود. يك راه‌حل پيشنهادي براي والدين، دور كردن محل تلويزيون از اتاق‌خواب كودك است. به‌علاوه، مي‌توان با برنامه‌ريزي مناسب براي پر كردن وقت كودكان، ساعات تماشاي تلويزيون آنها را كاهش داد.

نقیایی با بیان این مطلب که گاه چاقي در كودكان به دنبال ابتلا به بيماري بروز مي‌كند خاطرنشان ساخت: در تمام گروه‌هاي سني، روش‌هاي متعددي براي درمان چاقي پيشنهاد مي‌شود، از مصرف داروهاي مختلف و ناياب گرفته تا جراحي. اما درمان اوليه و انتخابي براي افراد دچار اضافه‌وزن و بيماران چاق، تركيبي از رژيم غذايي، ورزش و تغيير در رفتارهاي روزمره است.

حتي مصرف دارو بدون رعايت رژيم غذايي كنترل‌شده و ورزش، بي‌نتيجه خواهد بود.


  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا